Overleven

Als ondernemer ben ik de afgelopen jaren betrokken geweest bij geweldige opdrachten en opdrachtgevers. Op veel verschillende vlakken ervaring opgedaan en bijzondere mensen ontmoet. Wat ik het belangrijkste vind, is dat ik veel leer van de mensen waar ik mee werk. Verschillende persoonlijkheden bieden verschillende mogelijkheden. Als PA heb ik het altijd nog gered om me daaraan – enige slippertjes daargelaten – aan te passen.

Dat ik zoveel ervaring heb op diverse werkvlakken, maakt het niet makkelijker om aan opdrachten te komen. Blijkbaar zien opdrachtgevers liever een niche. En die heb ik dus niet. Als je het positief bekijkt, heb ik eigenlijk veel niches en ben ik derhalve inzetbaar in de hele organisatie. Groot of klein.

Zo ben ik dus van tijd tot tijd “in between jobs”. Veel mensen worden daar zenuwachtig van, maar ik niet. Ik zie deze perioden als een mooie tijd voor het volgen van cursussen, het bijhouden van sociale contacten en vrijwilligerswerk. Stil zitten lukt niet, ik blijf altijd in de running.

Tegen de tijd, dat het gat in m’n financiële buffer in zicht is, ben ik meestal weer aan het werk! “Stilstand is achteruitgang” of “rust roest”. Die vliegers gaan voor mij zeker op.

Bezig, leren en vooral rustig blijven. Zo overleef ik “in between jobs”!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.