Dagje in de horeca

Afgelopen zondag heb ik een dagje geholpen bij een grote wijnproeverij van Chateau het Loo in Apeldoorn. De wijnboeren waren zelf aanwezig om hun wijnen te laten proeven en aan te bevelen. Met veel bezoekers, is dit ieder jaar een grote happening!

Mijn taak was, zoals ieder jaar, om ervoor te zorgen dat deze dag op rolletjes zou verlopen. Ik ben dan een soort van facilitair manager op zo’n dag. Zorgen dat er voldoende brood en water op de tafels staat om de smaak te neutraliseren, de “spuugemmers” regelmatig omspoelen, continue voldoende wijnglazen spoelen en poleren en zorgen voor de innerlijke mens. Koffie, thee, lunch en aan het einde van de dag zorgen dat de tafels voor het diner goed worden ingedekt en dat de genodigden “strategisch” goed zitten. Netwerken is ook op een dag als deze belangrijk.

Bij binnenkomst kreeg ik de sleutel van de bar overhandigd. Dat heb ik nog niet eerder meegemaakt, dus even snel met m’n ogen geknipperd en m’n blik op oneindig gezet. De koffiemachine bleek de grootste uitdaging! Na een korte uitleg, heb ik me de machine eigen gemaakt en ben nu een soort van “barista in de dop”. Na wat zoeken in de kastjes en koelingen, was het al snel “mijn bar”.

Aan het einde van de dag alles weer opgeruimd en alles schoon en netjes achtergelaten. Het was alsof we er niet geweest waren!

Al met al een topdag voor alle partijen en ik een mooie ervaring als bartender in de pocket.

 

Foto: Rob Feber

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.