Sparringpartner

Regelmatig zit ik met ondernemers van allerlei pluimage aan tafel. Ik sta bekend om mijn heldere, nuchtere en realistische kijk op zaken. Grote en kleine(re) ondernemers nemen contact met mij op als hun gedachten vastlopen en als ze twijfelen of – en hoe – ze hun nieuwe ideeën ten uitvoer moeten brengen. Een uurtje met mij aan tafel is veelal voldoende om bevestiging te krijgen, iets wel of niet te doen of om een andere richting in te slaan. Ook praat ik wel eens met “die ander” om te checken of een bepaald gevoel klopt.

In de sport wordt er o.a. bij boksen vaak gebruik gemaakt van een sparringpartner. In de zakenwereld ben ik een prima partner om mee te boksen!

Een dergelijk gesprek vindt bij voorkeur buiten kantoor plaats met een kop koffie, een maaltijd of aan de bar met een borrel. Even weg uit de hectiek komen we tot mooie verhalen, goede ideeën en doelgerichte oplossingen.

Meestal is één sessie voldoende, maar verschillende ondernemers spreek ik met enige regelmaat. Je hoeft niet altijd alles zelf te beslissen!

Ik ben eerlijk, recht door zee en heb discretie hoog in het vaandel staan! Ondanks dat ik de wijsheid niet in pacht heb, kunnen we samen heel ver komen.

Nieuwsgierig? The proof of the pudding, is in the eating!