Leuke dingen op mijn PAd!

Afgelopen week kwam er een bijzondere opdracht op mijn pad! En dan bedoel ik er zo eentje waar je als ondernemer zo’n ernstig gelukzalig gevoel van kan krijgen. Wat ben ik dan tóch weer blij, dat ik geen niche heb! Hier heb ik al eens eerder over geschreven. Té veel kunnen, kan ook in je nadeel werken. Maar nu dus hélemaal niet….

Ik ben benaderd om een agentschap voor een fabrikant in China binnen EMEA handen en voeten te gaan geven. De product range dient vastgesteld te worden, mijn opdrachtgever is de Engelse taal niet helemaal machtig, ze begrijpen de (administratieve) handel en wandel binnen EMEA nog niet goed en contractueel komt er ook nogal wat om de hoek kijken. Ik heb deze ervaring wel, ben de taal machtig en kom zelf contractueel – later met behulp van een advocaat – ook heel ver.

Ooit heb ik me bij een opdrachtgever door het hele administratieve gebeuren binnen EMEA mogen worstelen. De financiële- en personeelsadministratie opgezet, inkoop- en verkoopvoorwaarden opgesteld en contacten onderhouden met de kantoren in de verschillende landen. Daarnaast wordt er met verschillende valuta en betalingstermijnen gewerkt maar bij grote orders zijn ook bankgaranties of LC’s zijn meer regelmaat dan uitzondering.

Destijds alles uitgezocht en op de rit gezet en daar pluk ik nu de vruchten weer van. Ga samen met mijn opdrachtgever het kunstje nog een keer doen!

Nu nog de 中國語文  leren….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.